Oranssi on 100% aito ekokampaamo, lajissaan Tampereen vanhin. Se sijaitsee harmonisessa tilassa Pyynikin luonnonsuojelualueen kupeessa. Ekokampaamolla työskentelevät tällä hetkellä sen perustaja, ekokampaaja Tiina Heinonen ja ekokampaaja Noora Nuukaa. 

Oranssin tarina kietoutuu vahvasti sen omistajan Tiina Heinosen polkuun.

 

Lue koko tarina täältä!

 

– Oranssin tavoite: 

Rento ihminen ja parempi maailma –


TIINA HEINONEN, EKOKAMPAAJA

 

Lapsesta asti minulla on ollut syvä luontoyhteys ja olen onnellinen saadessani käyttää luontoa osana rakastamaani ekokampaajan työtä. Kokonaisvaltainen ihmisten kohtaaminen, luonnollisen ja oman tyylin löytyminen jokaiselle asiakkaalle on intohimoni. Kasviväreissä ja hoidoissa pääsen käyttämään omaksumiani oppeja laajasti ja energialeikkauksissa käytän myös Reiki energiaa apunani.

 

Olen suorittanut ekokampaaja koulutuksen lisäksi yrttineuvojan opinnot, joten vedän joka kesäisen Ekokampaamo Oranssin villiyrttikurssin ammattitaidolla. Olen myös suorittanut Fytoterapeutin opinnot Frantsilassa. Nämä opinnot syvensivät tietouttani kasveista ja ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Ekologisuus ja eettisyys ovat tärkeitä arvoja työssäni. Olen halunnut luoda Oranssista harmonisen paikan jonne on helppo tulla ja olla. Oranssista onkin muodostunut rauhan ja läsnäolon tyyssija. Asiakkaanani tulet kohdatuksi aidosti ja lempeästi! Kauneus on kokonaisvaltaista.


Oranssin tarina lukuina:

  • Tiina Heinonen valmistui parturi-kampaajaksi 1995 
  • Kampaamo Oranssi perustettiin 2001 
  • Ekokampaamokoulutus 2007–2009 
  • Muutto Tampereelle ja vaihto ekokampaamoksi 2010 
  • Yrttineuvoja-kurssi 2014 
  • Frantsilan fytoterapiaopinnot 2017–2019 
  • Ekokampaaja Noora Nuukaa aloitti 

 

Oranssissa toimii myös GALLERIA ORANSSI jossa on vaihtuvia taidenäyttelyitä. Otathan yhteyttä mikäli haluat taidettasi esille Galleria Oranssiin: ekokampaamo.oranssi(a)gmail.com

 

– Oranssi ja luonto yhdessä –


NOORA NUUKAA, EKOKAMPAAJA


Teen töitä ekokampaajana Ekokampaamo Oranssissa lempeällä ja helposti innostuvalla flow'lla. Opiskelin itseni ekokampaajaksi 2010. Polku ekokampaajana on vienyt kiinnostusta syvemmälle kauneuden ja hyvinvoinnin kokonaisuuden ymmärtämiseen. Olen valmistunut myös luonnonvaratuottajaksi ja yrttineuvojaksi luonto- ja ympäristöalalta. Suomen luonnonkasvit ovat osaamisalaani. Opiskelu on antanut enemmän ymmärrystä luonnosta, ekologisuudesta, kasveista ja niiden käyttömahdollisuuksista. Frantsilasta olen valmistunut yrttihoitajaksi ja olen oppinut erilaisten raaka-aineiden ja tuotteiden käyttömahdollisuuksista ekokampaajan työssä, sekä päässyt syventymään erilaisiin rentouttaviin ja hoidollisiin hoitokokonaisuuksiin. Eniten työssäni pidän siitä, että pääsen kohtaamaan asiakkaan, saan hänet rentoutumaan ja hyvälle mielelle uusien elinvoimaisempien hiusten kanssa. 

 

Teen energialeikkauksen yhteydessä lyhyen version intialaisesta päänhieronnasta, joka on ihana. Olen myös jatkokouluttautunut Vedakeskuksen pää- ja kasvohoito kurssilla, sekä ayurvedahoitajan opissa ayurvediseen intialaiseen päänhierontaan, joka poikkeaa lyhyemmästä versiosta. Ayurvedinen intialainen päänhieronta kestää kokonaisuudessaan tunnin ja sen voi varata minulta erikseen. Sopii loistavasti stressi-niska hoidoksi!

Tällä hetkellä opiskelen töiden ohella fytoterapeutiksi ja ravitsemusneuvojaksi, jotka pitävät sisällään lääketieteen perusteet 25 op.  Kauneus ja hyvä olo tulee myös sisältäpäin!

 

– Kestävä kehitys mukana kaikessa –

 

ORANSSIN ARVOT


Vastuu sekä luonnosta että ihmisistä näkyy kaikessa Oranssin toiminnassa ja kannustamme muitakin arkisiin ympäristötekoihin. 

  

1.     Puhtaat raaka-aineet
Kasvivärjäyksissä ja hoidoissa käytettävät raaka-aineet ovat puhtaasta luonnosta, luontoa kunnioittaen kerättyjä tai luomuviljeltyjä. Olemme 100 % ekokampaamo.
 

2.     Kierrätys
Muovi, paperi, biojätteet, metalli, lasi, kartongit, kynttilät lajitellaan huolellisesti omiin jakeisiinsa. Uusiomateriaalia käytetään aina kun mahdollista:
Käyntikortit, tuotekassit ja värjäyksen suojapaperi ovat kierrätyspaperia tai uusiopaperia
Hiustenleikkauskapat on valmistettu sairaalan leikkaussalissa käytetystä kankaasta ja ne on suunniteltu yhteistyössä Globe Hope:n kanssa
Kampaamo on sisustettu vanhoilla huonekaluilla, joilla usein on myös tarina
Jopa kassalla oleva lamppu on kierrätysmateriaaleista itse koottu.

3.     Ekologinen energia
Oranssi lämpenee Luonnonsuojeluliiton sertifioimalla ekosähköllä. Paketit ja tarvikkeet kulkevat aina kuin mahdollista Tiinan repussa tai pyörän sarvessa.

4.    Asiakkaan kohtaaminen ja kokonaisvaltainen hyvinvointi
Tullessasi sisään voit vaihtaa jalkaan lämpöiset töppöset. Saat aina kupposen luomukahvia tai -teetä. Lämpötyyny ja jalkapohjien mukava rullailu tehostavat rentoutumista.


TERVETULOA!

TUTUSTU EKOKAMPAAMO ORANSSIN TILOIHIN

     

Tiina Heinonen

Seinusta.jpg